Wilde vaart

Wilde Vaart (15-18 jaar)

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan Wilde Vaart (WiVa)! De WiVa organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Ga zwerven, op kamp of zeilen op een zelfgekozen locatie. Ook organiseren ze evenementen, uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen afdeling in overleg met hun begeleider.

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden 'explorers' genoemd bij Scouting. Zij organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele groep WiVa (afdeling) goed loopt. Ze regelen bijvoorbeeld de financiën van hun afdeling en verdiepen zich in verschillende vaardigheden. Het gebruik van activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgt voor variatie in het programma. Ook kunnen ze ervoor kiezen om meerdere opkomsten te besteden aan een project. Lees meer over wat Scouting is.

Explorergids

Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'. De Explorergids, een gids speciaal voor explorers, biedt inspiratie en tips voor deze leeftijdsgroep.

We gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren.

Door op ‘Alles accepteren’ te klikken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.