Leidingteam

Als leiding biedt je kinderen en jongeren een fantastische vrijetijdsbesteding waarin ze hun grenzen verleggen. Het belangrijkste wat je daarbij als leidinggevende doet, is het zorgen voor de juiste omstandigheden waarin de jeugdleden optimaal hun spel kunnen spelen. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar gezamenlijk als leidingteam.

Je voornaamste taken zijn:
• Zorgen voor een goede sfeer, in het leidingteam en in de groep kinderen.
• Samen maken, voorbereiden en uitvoeren van de programma’s waarmee kwalitatieve activiteiten
aan de jeugdleden geboden worden.

Leiding geven bij Scouting doe je als team. Iedereen in je team is wel ergens goed in.

Als leidinggevende maak je kennis met jeugdleden van verschillende leeftijden, met allemaal een eigen karakter. Hartstikke leuk, maar het kan soms ook wel lastig zijn. Het is dan goed om kennis te hebben over de algemene ontwikkeling van kinderen. Als je weet wat kinderen op lichamelijk, emotioneel, sociaal, moreel en cognitief gebied bezighoudt, is het vaak makkelijker om daar als leidinggevende op in te spelen.

Lijkt het jou leuk om leiding te geven? Neem dan contact met ons op via info@rbp-scouts.nl en kom gezellig een keertje meekijken!

We gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren.

Door op ‘Alles accepteren’ te klikken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.