Wilde Vaart

De wilde vaart is de speltak die na de waterscouts komt, de leeftijd hiervan is 17 t/m 21. Als wilde vaarder heb je bij onze groep de beschikking over een eigen lelievlet die je samen gebruikt en onderhoud tijdens opkomsten op zaterdag van 13:00 tot 17:00.

De wiva(wilde vaart) is een stuk uitdagender dan vorige speltakken omdat er geen leiding is die je verteld wat je allemaal moet gaan doen, jullie maken een eigen programma en er is alleen begeleiding die je om hulp kan vragen maar je moet alles zelf doen en regelen. Soms word er tijdens een kamp ook ondersteuning gevraagt van de wiva, bijvoorbeeld met een programma onderdeel voor de scouts zoals het uitzetten van een hike of een vaarroute voor een spel.

Voor de wiva is dat dan een uitdaging om dat te regelen en daarmee bouw je ervaring op om misschien is bij een speltak te helpen met leiding geven want de leden van de wiva stromen vaak door naar het leiding team van de groep.

Verder kan er met ondersteuning van de begeleiding ook gebruikt gemaakt worden van de motorvlet de Ijssel en de Keteldiep om nog leukere opkomsten te bedenken en doen!!

Lijkt het jouw leuk om eens mee te draaien met een opkomst van de wiva neem dan eerst even contact op met de groep want wij zijn niet altijd op het clubhuis aanwezig.