Nieuwe opkomsten

Eens per maand op zaterdagmorgen tussen 11.00 en 13.00 kun je mee naar Hotsjietonia, waar we samen plezier maken. We zoeken nog Bevers die met ons mee willen spelen en ontdekken.

De leiding "Grote Bevers": Gerda en Joris maken er elke opkomst een feestje van.

nieuwe Beverbewoners

Wij gaan vanaf September 2016 de nieuwe Beverbewoners van Huize Hotsjietonia eens per maand welkom heten. Er zijn al een twee Bevers enthousiast, en we hebben twee enthousiaste leiders. We zoeken nog een teamleider.

Verder zijn we op zoek naar nieuwe leiding, die met ons het spel van Scouting wil leren spelen, voor de Welpen en de Scouts.
Er is een praktijkbegeleidster om aan de hand van Scout-Academy jou te coachen om in dit spel te groeien.

We zijn actief bezig met groepsontwikkeling. De Stam (alle spelleiders) komen regelmatig op vrijdagavond bij elkaar om op een ontspannen manier elkaar te ondersteunen.

Wij zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden, om zo het proces van groepsverbetering nog beter structuur te kunnen geven. Voor het veelzijdige bestuurswerk zoeken we ondersteuning, zoals een notulist, een penningmeester, iemand die organisatorisch kan helpen met het organiseren van vaste activiteiten zoals Koningsdag, Avond4daagse, het binnenhalen van Sinterklaas, en we zoeken iemand die kan helpen met promotie-werkzaamheden.

Groep bestaat 30 jaar!

De Capelse zeeverkenners vieren het 30 jarig bestaan van de groep met een open dag op zaterdag 10 Oktober in en om hun groepshuis aan de Groenedijk 50 te Capelle aan den IJssel. Het dertig jarig bestaan van de Capelse zeeverkennersgroep Robert Baden Powell wordt op 10 Oktober gevierd in hun groepshuis. 's Ochtends is er een programma voor de leden, ouders en oud leden van de groep, in de middag vieren zij dit met een open dag waar iedereen welkom is. Bij het groepshuis is er voor de kinderen de mogelijkheid een bootje te knutselen en deze ook echt te laten varen, rond een kampvuur een broodje te bakken of langs een spectaculaire kabelbaan naar beneden te vliegen!

Daarnaast is er ook nog de gelegenheid om vanuit de jachthaven het Zandrak een korte rondvaart over de IJssel te maken met het vlaggenschip de Keteldiep en een rondje te zeilen met een van de lelievletten van de groep.